Una vida
lligada
a la música

M iquel Coll (1978) és compositor, músic i productor musical. En la seva trajectòria destaca el seu pas per molts i variats grups tant de música clàssica com moderna i ha participat en nombroses produccions com a productor, compositor, arranjador, flautista, guitarrista, baixista, armonicista … Des de l’any 2000 es veu atret pel món de l’àudio, davant la necessitat de plasmar totes les inquietuds musicals que l’envolten. Així, comença la seva trajectòria en el seu propi estudi com a productor musical, primer, i compositor de bandes sonores més tard, per a cinema, obres de teatre i altres dissenys sonors.

El seu extens bagatge com a instrumentista i el coneixement de diversos estils i tècniques l’ajuda a investigar en les sonoritats més dispars. La seva metodologia de treball consisteix en l’experimentació de nous sons a partir de diverses fonts, amb la intenció d’obrir portes sonores fins a trobar la més indicada per a cada nou projecte. La sensibilitat musical de Coll li permet buscar en els matisos, adaptant-se en les necessitats de cada situació.

Músic,

Artista,

Curiós,

Ambiciós,

Desde sempre.

Fill d’una família de músics, Coll va començar a tocar la flauta travessera als sis anys, ja els deu, piano i guitarra clàssica. Després, a partir de l’experiència de treballar en una botiga d’instruments musicals, es va interessar també per la música moderna, així es va iniciar en l’amònica, guitarres elèctriques, baixos elèctrics, acordió … Als quals se sumarien posteriorment cursos de flauta japonesa, respiració circular i guitarra flamenca. Paral·lelament, es va introduir en el món del rock i el pop, on va formar part de grups com Sherpah, Grip, Strombers, Ayvala i un llarg etc … als quals també va produir.

Cinema ficció i documental
Series TV
Espectacles i instal·lacions
Publicitat i d'altres

"No hauria pogut demanar millor compositor per a la meva pel·lícula “Burned” que Miquel. És absolutament apassionat, imaginatiu i molt talentós. La seva música va crear molta tensió i escenes potents a la pel·lícula. No m'ho pensaria dues vegades per tornar a treballar amb ell!"

- Jaime Valdueza

Director

"Set anys després de rodar 'Cama Blanca', el primer que em ve al cap és la música que acompanya els personatges al llarg de la pel·lícula. Miquel va crear una banda sonora que considero tan important com el guió o els actors. És un plaer treballar amb en Miquel no només perquè té un gran talent, sinó també per la seva humanitat."

- Diego Betancor

Director

"Ha estat un plaer treballar amb Miquel. Sap realment quin tipus de música necessita la narrativa cinematogràfica."

- Jorge Carrasco

Director

"Miquel té un talent per crear composicions úniques barrejant el clàssic amb el modern. Amb la seva increïble habilitat, enriqueix les històries amb la seva música."

- Rafa Garcia

Director

"Treballar amb en Miquel és com caminar de la mà per explicar una història que ens afecta a tots."

- Marta Bayarri

Directora / Actriu

"De Miquel admirem la capacitat que té de transcriure les imatges rodades a música. Ens ha fet descobrir aspectes que podrien passar desapercebuts. La seva música ho envolta tot , es converteix en un personatge més. Miquel capta l'essència , l'ànima de la imatge. Mai ens cansarem de agrair-li la seva música."

- Entropy Studio

Productora

"Amb el Miquel tot és fàcil, sap escoltar i sap explicar-se. És un gran professional, té molt clar el que vol, i sap com aconseguir-ho. És una gran sort poder treballar amb ell"

- Josep Antoni Castaño "Nyanyo"

Manager

"Quan penso en el nostre currtmetratge "Cama blanca" set anys després d’haver-lo rodat, el primer que em ve al cap és la música que acompanya als personatges durant absolutament tot el metratge. El Miquel va composar una banda sonora que considero tant important com el guió o els actors protagonistes. És un luxe treballar amb el Miquel, a part de pel seu inmens talent, per la seva infinita humanitat."

- Diego Betancor

Director

"Tota la meva carrera s’ha construit sota la batuta d’un sol compositor: el Miquel. Ell és qui sempre m’ha ajudat a extreure l’ànima i l'emoció de les meves histories, ell és qui sempre m’ensenya el difícil camí per tornar a casa; portant la pel·lícula del treball col·lectiu d'un rodatge, a la intimitat d’on va néixer (el procés d’escriptura). Aquest camí per mi és sempre el més important per preservar la necessitat més íntima de per què vaig necessitar explicar aquella història."

- Albert Ventura

Director

"Miquel tiene el talento para crear composiciones únicas mezclando lo clásico con lo moderno, es un compositor con una visión única para enriquecer una historia con su música."

- Rafa Garcia

Director